Teljesen szimpatikus egy kezdeményezés a Virtuális Börze. Mai napon végre eljutottam odáig, hogy megtekintsem a bemutatóstandot. Még szimpatikusabbá vált.

 

 

13:45 körül néztem rá a mailjeimre, ahol a "Ma 14 órakor interaktív standbemutató" cím fogadott a Szoftverbörzétől. Abban a hitben éltem, hogy regisztráltam már hozzájuk, de csak hírlevélre iratkoztam fel. Semmi gáz, a regisztráció 1 db. percet, ha igénybe vett. Ok, ha már ez ilyen gyorsan ment egy cigi-kávé kombó még belefér. Emelem a seggem és megszólal egy színházakban szünet végére emlékeztető csengőhang. A fejlécen, illetve a fényújságon a felirat: A bemutató 10 perc múlva kezdődik. Ezen a fényújságon olvasható majd tehát, ha egy kiállító előadása kezdetét veszi, de akár hangosbemondó funkció is választható hozzá.

 

 

Cigi-kávé kombó végeztével kezdetét veszi a bemutató. Angyal Gábor (kiállítási igazgató), Laczkó János és S. Frakas Imre (technikai igazgatók), valamint Gubrán Eszter (standépítés és ügyfélszolgálat) fogadott minket. A stand fejléce az előadók avatarjából, a törzse pedig egy chat ablakból áll, melyekhez attól függően, hogy elődaóként, vagy nézőként vagyunk jelen egy-két funkcionalitást segítő eszköz társul. Angyal Gábor röviden bemutatta a standot az érdeklődők és nézők szemszögéből, ahol a chat ablakot lecserélhetik az előadók pl. egy prezentáció bemutatására.

 

Standról a konferenciaterembe egy linken keresztül pár másodpercen belül. Konferenciateremként pedig az Adobe Acrobat Connect Pro a megfelelő választás. Azt kell mondanom, tényleg hasonlóan érezhető a különbség, mintha az előbbiekben egy standnál érdeklődtünk volna, majd egy konferencián vennénk részt. Angyal Gábor bemutatta a Connect Pro működését, testreszabhatóságát egy kisebb technikai malőrt pár másodpercen belül kezelt, majd Laczkó János vette át a szót. Részletesebben beszélt a stand előadók által elérhető funkcióiról, valamint a privát konferencia lehetőségéről.

 

A bemutató szűk egy óra után véget ért én pedig a délelőtt csak csekély mennyiségű koffein elfogyasztása miatt visszatértem a következő cigi-kávé kombó szervezetbe vitelére, majd közben eszembe jutott, hogy Angyal Gábor becsületes neve kiment a fejemből. Visszatértem a Szoftverbörze, pontosabban a bemutató stand oldalára, ahol a kedves Gubrán Eszter egyből a "Segíthetek még esetleg valamiben?" kérdéssel fogadott. A kapcsolatok pont teljesen megfelelt volna a célnak, mindenesetre ez így mégis szebb megoldás volt.

 

Két személyes konklúzió:

 

  • Igen szimpatikus bár a kivitelezés, túlon túl látok benne párhuzamot az eReader vs. nyomtatott könyv "harcban". Itt a kettő ötvözése lenne a gyönyörű , de nyilvánvalóan nem kifizetődő megoldás (itt Magyarországon). Azért egy IT konferenciához képest mégis elegánsan mutat így is, és voltaképpen attól egyelőre biztos nem kell tartanunk, hogy többségben talákoznánk virtuális konferenciákkal, mint zsúfolt parkolókkal, tömeggel, ismerős, de az előző estétől megfáradt arcokkal, nap végi kimerültséggel stb, stb.
  • Angyal Gábortól a bemutató alatt elhangzott, hogy napi 2500 főre készülnek és hitetlenkedő mosollyal konstatálta, hogy örülnének a Trans Europe Kft. által vezett szoftver.hu napi 7500-as látogatottságának. Említése szerint Január közepe óta, mióta megnyílt az oldal, 18000 fő látogatta meg már most az oldalt. Személy szerint a 2500 főt alulértékeltnek tartom. Inkább 7500, de igazából keveslem még azt is. Biztos, hogy fel vannak készülve a szerverek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaevent.blog.hu/api/trackback/id/tr431803854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emotor 2010.03.21. 21:13:34

Sziasztok! A szerverek bírták. (Szerverpark:2 db Dell PowerEdge R710 szerver (64 GB DDR3 RAM, 2xQuad Core Nehalem Proc)DELL EqualLogic 16 x 450 GB SAS HDD ISCSI SAN, VMware 4.0 alatt Win és Linux Redhat virtuál pengékkel) Mérleg: 29 kiállító Budapestről, vidékről és Microarea Spa, Genovából. A 3 nap alatt 7500 feletti látogó látogatta az interaktív, multimédia standokat, valamint a konferenciatermekben megtartott előadásokat. Ha van kedvetek belenézni az előadásokba, látogassatok vissza a www.szoftverborze.hu oldalra, ahol már lapozható az online SZOFTVERBÖRZE Magazin benne az előadások felvételeivel.
Sok, vagy kevés ez a látogatószám? Összehasonlítani inkább a korábbi Szoftverbörzékkel érdemes, ahol tapasztalatom szerint ennyien nem voltak. Vagy hasonló virtuális élő/online piactérrel, ami tudtommal még nincs a Szoftverbörzén kívül. Hasonló csak a www.LOGI-Tech.hu virtuális kiállítás volt 2009 novemberében, ahol a 3 nap alatt 2100 fő fordult meg, míg az azonos nevű hagyomásnyos "hungexpos" kiállításon 2005-ben 700 fő körül járt kint.

Csharlie 2010.03.22. 13:08:36

@emotor: Köszi az infót, igen hasznosnak bizonyult.

Győző (időgazdálkodás) · http://www.idogazdalkodas.com 2010.03.23. 11:43:57

Kíváncsi lennék, hogy a kiállítók és a látogatók mennyire voltak elégedettek a kiállítással.

Vajon milyen konkrét hasznot hozott a kiállítás?

Csharlie 2010.03.23. 15:14:53

@Győző (webáruház elemzés): A megelégedettség szerintem megoszlott. Mivel ez volt az első nagy kiállítás és konferencia Magyarországon, a kiállítók és látogatók sem szoktak hozzá, hogy néha szakadhat a kapcsolat, leginkább a sávszélesség miatt. Én először Fóti Marcell előadásában hallottam, hogy igen, ez megszokott jelenség online előadások alkalmával.

Egyébként funkcionalitás szempontjából a hallgatóknak szerintem csak azzal az előadóval lehetett baja, aki nem használta ki azokat teljeskörűen. Pl. az előadó az Acrobat Pro-ban le akarta zavarni a kérdés válasz részt, aztán a standon már nem volt jelen.

Egyébként a standokon is mindig volt általában valaki, hogy válaszoljon a kérdésekre. Általában.

Ha számadatokkal találkozok még valahol a kiállítás költségeiről és bevételeiről, kap még egy postot a börze.
süti beállítások módosítása